ליגת כדורסל הנשים לאן – 23.10.2015

ליגת כדורסל הנשים לאן?

מוטי אקסמיט בטור דעה לאתר 'ליגה' – אודות עתידה של ליגת הנשים בכדורסל.

ליגת כדורסל הנשים אשר בשנות ה-90 של המאה הקודמת ובשנות האלפיים של המאה הנוכחית עוד הייתה ליגה אטרקטיבית שסיפקה אינספור דקות מתח ומשחקים מרתקים שכללו ניצחונות ואליפויות על הבאזר, אותה ליגה מדשדשת ונושמת את נשימותיה האחרונות.

למען הגילוי הנאות, כותב טור זה היה ממקימי מינהלת ליגת הכדורסל נשים ואף שימש בשנת ההקמה הראשונה שלה כמנכ"ל מינהלת ליגת העל לנשים.

מינהלת ליגת העל נשים הוקמה בחטא רק בשל העובדה כי איגוד הכדורסל בישראל מאס ממלחמות אגו ופוליטיקה קטנה של עסקנים שכל אחד ואחת מהם דאג לאינטרסים הצרים שלו יותר מאשר הדאגה הקולקטיבית הנוגעים לעתידו של הענף.

מלחמות פוליטיות ואישיות בלתי פוסקות, תביעות שצצו ועלו חדשות לבקרים, אלה היו רק קמצוץ קטן לסיבות היעלמות הענף הזה מהתודעה הספורטיבית הישראלית.

"הוצאת עיניים" פוליטיות ועסקנות קטנה האחד לשנייה ולהיפך, "מלחמות" רחוקות ממקצוענות, הינם חלק בלתי מבוטל מהסיבות שכדורסל הנשים הפך מליגה אטרקטיבית לליגה שהפסיקה לעניין ציבור אוהדים וחברות מסחריות.

אוהדי הכדורסל אשר גדשו את יציעי האולמות במשחקי הצמרת, אותם משחקים שהבטיחו (ואף קיימו), מתח עד לשריקת הסיום, רוצה לומר חגיגת כדורסל מותחת לא פחות מזו של הגברים, אותם אוהדים ובעלי עניין מאסו במלחמות הפוליטיות שהגיעו וזלגו עד לפרקט. בשנים האחרונות ניתן לספור על שתי כפות הידיים, במקרה הטוב, את המספר הצופים המגיעים לצפות במשחקי הליגה שהפסיקו להיות מותחים- יאללה בואו נשחק ונסיים את המחויבות השבועית…נשחרר את השחקניות הזרות והישראליות היקרות, נחסוך שני שקלים ונלך לעשות לביתנו.

קבוצות גדולות שבעבר הלא רחוק היו קבוצות אשר נתנו את הטון בליגה האטרקטיבית הזו וסיפקו אינספור שחקניות מעולות אשר היוו חלק בלתי מבוטל מהצלחות נבחרת ישראל בכדורסל נשים, אותן קבוצות גדולות נעלמו ונמוגו ממפת כדורסל הנשים והפכו להיסטוריה רחוקה.

קבוצות כמו: אליצור חולון הגדולה זו שסיפקה אינספור שחקניות מוכשרות אשר שיחקו בכל נבחרות ישראל למן נבחרת הנערות ועד הבוגרות, אותה אליצור חולון הפכה לקבוצה קטנה שבכל עונה

נלחמת על חייה בתחתית ומעת לעת חותמת בשמחה על השארות בליגה הבכירה רק בשל העובדה שאף קבוצה מהליגה השנייה לא מעוניינת לעלות לליגה הראשונה.

אליצור רמלה, האלופה הכמעט תמידית, הקבוצה ששיחקה וכיכבה בטורנירים אירופאיים יוקרתיים, זו שמילאה אולמות, זו שהיוותה בכל עונה יריבה מרה לקבוצות כמו: מכבי אשדוד, מכבי רמת חן ומ.ס.רמת השרון של אורנה אוסטפלד המאמנת המיתולוגית והאימא הרוחנית של כדורסל הנשים בישראל, אותה אליצור רמלה "נעלמה" מהמפה והפכה לעוד קבוצה נעלמת והיסטורית.

אליצור רמלה, אולי הקבוצה שהכניסה את מירב העניין לליגה הזו, אותה אליצור רמלה התפרקה בגלל ניהול כושל, אותה אליצור רמלה שזכתה לפני ארבע שנים בגביע היורוקאפ ועשתה היסטוריה בכדורסל הנשים הישראלי. אותו מועדון מפואר שבארון הגביעים שלו באולם בקרית מנחם שברמלה מונחים 9 אליפויות מדינה, 5 גביעי מדינה והרבה כבוד, אותה קבוצה "נעלמה" ממפת כדורסל הנשים, כמו גם אליצור נתניה שירדה לליגה השנייה רק בשל בעיות כלכליות.

אליצור תל-אביב, אס"א ירושלים, בנות הרצלייה, בני יהודה, קבוצת הבקעה מקריית אונו, הפועל תל-אביב, אלו רק כמה דוגמאות לקבוצות שבשנים האחרונות עלו לליגה הראשונה ולהיפך. קבוצות שנלחמו בכל שנה על הזכות לעלות לקדמת הבמה, קבוצות שנתנו פייט לאורך עונה מתישה וארוכה הכול כדי להישאר בתודעה ולקבל תקציבים שיאריכו את חייהם הספורטיביים, קבוצות שהכניסו הרבה עניין לליגת הנשים ולא רק….אותן הקבוצות "נעלמו" או שהפכו לקבוצות קטנות ולא ממש אטרקטיביות לכדורסל הנשים המשווע לכספים ולאנשי עסקים שיכניסו יד לכיס ויתרמו כמה לירות.

קבוצות "נעלמו" ואיבדו עניין בליגה הבכירה, פרנסי ועסקני קבוצות שקיבלו החלטה אסטרטגית כלכלית להתרחק מהליגה הבכירה ולהתמקד בגידול דורות של שחקניות צעירות, ובעיקר לנסות לעשות לביתם יותר מאשר לעשות לענף הגוסס.

במצב שיצרו עסקנים קטנים, עם מלחמות עסקנות ואגו, הגיעה הליגה הבכירה הראשונה, זו שאמורה לספק עניין ומתח "ולהחזיר עטרה ליושנה" של שנות התשעים של המאה הקודמת, אותה ליגה אטרקטיבית הפכה לליגה של לא יותר מליגה של 8 קבוצות!!! שהפסיקה לעניין והבריחה את קהל האוהדים, בעלי עניין ובעיקר את "החמצן הכלכלי"- אותם אנשי עסקים וחברות מסחריות שתרמו מזמנם ובעיקר מכספם כדי לשמור על גחלת הכדורסל הנשי.

ולאן הליגה הזו הולכת- אתם שואלים?! בליגה של שמונה קבוצות שתסיים את חלקה בעונה החדשה, לאחר כחודשיים וחצי של משחקים, זה כבר ממש אבל ממש כבר לא מעניין את אף אחד.

מוטי אקסמיט- 'יחסי ציבור ותקשורת'

054-4995158.

Aksmitm1@netvision.net.il

שתף מאמר באמצעות:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email